Zastanawiasz się co dobrego zjesz u nas? No to słuchaj:

Chirashi

Jedna z najprostszych wersji sushi. Szybko i bez zawijania! Miseczka ryżu wypełniona różnymi składnikami, ułożonymi lub rozsypanymi. To danie nie tylko pięknie się prezentuje, ale ze względu na swoją zawartość jest sycące i przede wszystkim zdrowe.

 

 

Handroll

Jest to rolka niepokrojonego sushi. Jak nazwa wskazuje, jest to danie „do ręki”. Różnorodne kompozycje dodatków w połączeniu z ryżem, tworzą sycące danie. Idealny mix szybkiego street foodu i klasycznej kuchni japońskiej

 

 

Onigirazu

Sekretem tych zawijanych kanapek jest ryż, odpowiednio ugotowany, dzięki czemu jest kleisty, ale bez problemu można wyczuć ziarnka. Kompozycja dodatków w środku sprawia, że staje się nie tylko smacznym, ale też sycącym posiłkiem.

 

 

Temaki

Rodzaj sushi, gdzie wypełniony ryżem i składnikami płat nori zawija się w rożek. Idealnym uzupełnieniem całej kompozycji jest sos. Świetna propozycja na mały głód.